Po intensywnie spędzonym poranku i przedpołudniu nadszedł czas na chwilę relaksu dla ciała i duszy w postaci przepysznej latte i deseru truskawkowego.
Właśnie sobie uzmysłowiłam, że potrzebne mi wysokie szklanki do kawki, bo te które mam albo nie zmieszczą się do ekspresu, albo są za małe.
Wszyscy moi domownicy uwielbiają truskawki, a w szczególności mój 18-miesieczny wszystko pożeracz. Dziś powstał prosty deserek inspirowany przepisem znalezionym w necie.
SKŁADNIKI:
1 kg. truskawek
galaretka truskawkowa
bita śmietana w proszku
mała śmietana (12% lub 30%)
biszkopty
gorzka czekolada
galaretka truskawkowa
bita śmietana w proszku
mała śmietana (12% lub 30%)
biszkopty
gorzka czekolada
1. Przygotuj galaretkę – rozpuść ją w ćwierć litra
wrzątku Poczekaj aż wystygnie.
2. Pokrój truskawki i kilkanaście biszkoptów.
2. Pokrój truskawki i kilkanaście biszkoptów.
3. Zetrzyj tabliczkę czekolady na tarce.
4. Bitą śmietanę ubij z małą śmietaną tak, aby powstała sztywna masa.
5. Wysokie szklanki wypełnij owocami i biszkoptami i zalej masą powstałą po wymieszaniu galaretki i śmietany.
4. Bitą śmietanę ubij z małą śmietaną tak, aby powstała sztywna masa.
5. Wysokie szklanki wypełnij owocami i biszkoptami i zalej masą powstałą po wymieszaniu galaretki i śmietany.
Ja dodałam jeszcze banany i wyszło tak...
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz